Ideja za zadnju kosku koja bi trebala da se napravi na prolece: [You must be registered and logged in to see this link.]
I jedna slika bzvz: [You must be registered and logged in to see this link.]
meto65 Ambasador u Makedoniji
Broj poruka : 2087 Datum upisa : 2011-12-30 Godina : 59 Lokacija : Skopje, Macedonia
Subject: Re: Yugo 1.1EFI & BMR Wed Nov 20, 2013 1:27 am
Nije ti losa ideja za zadnju kosku, kod mene je samo ravna isto kao i napred, ali ovako mi izgleda bas dobro, drzi komplet koseve
YUgisa Ambasador partnerskog kluba
Broj poruka : 1313 Datum upisa : 2012-09-07 Godina : 35 Lokacija : Subotica
Subject: Re: Yugo 1.1EFI & BMR Wed Nov 20, 2013 8:42 am
Jel kod tebe zavarena na kosu ili? Ja hocu da je pricvrstim na srafove, usput tu dole iskoristim srafove od pojasa.
Broj poruka : 2087 Datum upisa : 2011-12-30 Godina : 59 Lokacija : Skopje, Macedonia
Subject: Re: Yugo 1.1EFI & BMR Wed Nov 20, 2013 10:43 am
Jeste, zavarena je na kosu, ali zelim da je prepravim i da je napravim na srafove kad budem menjao zadnje amorte, jel mi malo zavarena i na one solje od amortizera, a ne zelim to, nesto cu da smislim pomocu tvoje ideje da malo bude prema kosevima dole, ako ne po sredini kao kod tebe, onda bar da spustim malo nadole kao drzac neki, ali da bude taj drzac prema dole bude neke vece sirine kao ruka koja pridrzava kosh, jer ne zelim da skratim prostor tamo, kad budem stavljao wufer smetace mi poprecna sipka po sredini, tako mi smetala plinska boca , bas si i meni dao dobru ideju , odlicno brate
Dobio sam neke slike sa staze od pre 2 godine [You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this link.]
Pa ne znam, videcemo, nisam ih jos probao kako dizu stakla, prvo cu da podesim mehanizam da ide sto lakse staklo i da pricvrstm motor pa cu probati sa akumulatora da vidim kako ide
EDIT: Zakomplikovale se neke sitinice koje sam dodatn otrebao da uradim, pa nisam stigao da proverim da li mogu da nastelujem prozore da se jos malo lakse otvaraju, ali probao sam jedan podizac i vec idu tempom na dole oko 15cm/s a na gore oko 5cm/s sto mi se ne cini sporijim nego npr kod sestre na Astri G
6. Povecanje pritiska goriva za 20% +1.83%=1.14ks ______________________________ +62.56=75ks
Potrebni podatci i formule su uzete iz tudih iskustva na internetu, formula za racunanje i Zastavinih testiranja. Da li sam realan ili ne, neka ocene drugi
Malo smo kupovali pa su stigle nalepnice za volan i cep felne: [You must be registered and logged in to see this link.]
I posto su pukli srafovi na kucistu starog motora ventilatora kabine pa se raspao, kupljen na otpadu drugi za 250din u super stanju: [You must be registered and logged in to see this link.]
Takodje, posle svakog dobro odradjenog posla treba da ima i viska delova: [You must be registered and logged in to see this link.]
Povadjena instalacija od muzke koju je provlacio bivsi vlasnik
I uredjena malo instalacija od dodatne elektronike koja je ubacena u auto plus je postavljen jos jedan panel sa relejima i osiguracima za tu dodatnu instalaciju: [You must be registered and logged in to see this link.]
Subject: Re: Yugo 1.1EFI & BMR Fri Jan 17, 2014 1:01 am
Bravo Yugisa druze , bas mi se svidjaju radovi a i cepovi
Subject: Re: Yugo 1.1EFI & BMR Fri Jan 17, 2014 8:24 am
Hvala
Subject: Re: Yugo 1.1EFI & BMR Sat Feb 01, 2014 8:38 am
I ojacanje kod vrata sam malo razmotrio, malo je problem smestanja cevi i prilaz vratima pa cu jos da razmislim da li cu nesto da napravim ali stara ideja koja izgleda ovako: [You must be registered and logged in to see this link.]
Nece ici sigurno ali mozda uradim ovako: [You must be registered and logged in to see this link.]
Ono sto je pozitivno da treba manje cevi, na karoseriji treba busiti samo dve rupe i koristi se rupa od pojasa i laksi je prilaz sedistu posto moze biti nesto niza cev.
Leptir sa 45mm na 51mm, usisina grana sa 47mm na 52mm: [You must be registered and logged in to see this link.]
Posto je koska udarala u kutiju ventilacije, to je prepravljeno: [You must be registered and logged in to see this link.]
Zavrseno koliko toliko kuciste filtera vazduha, nije bas uspelo kako sam se ja nadao tj zavrsna obrada je ispala grublje nego sto sam se nadao pa ce ostati tako jedno vreme dok se testira kako se ponasa i onda se ja nadam da cu zavrsiti napokon posle nekoliko razlicitih varijacija xD [You must be registered and logged in to see this link.]
Posto remontovan rotor nikako ne funkcionise, uzet nov koji je dodatno zavoskiran kako bi se sprecilo da se ponovo odleme zice i pokidaju (izgleda da im ne odgovara da puno idu do 7500 ): [You must be registered and logged in to see this link.]
Ugradnjom veceg leptira se ispostavilo da je motor gladniji sa gorivom nego sto je ocekivano, podizanje protoka brizgaljki sa 100 na 110ccm podizanjem pritiska goriva nije dalo ocekivane rezultate i sagoreva mnogo siromasno. Za pocetak ce biti probana kombinacija da se digne protok na 115ccm koliko je maksimalno za ove brizgaljke, ali cisto sumnjam da ce biti dovoljno tako da ce morati najverovatnije neke od 120-125ccm da se ugrade. Sa pozitivne strane je to da ce motor verovatno imati bolje performanse od ocekivanih. Prikaz svecice koja sagoreva vrlo siromasno: [You must be registered and logged in to see this link.]
Kupljeni neki sprejevi za farbanje raznih delova i kocnica, u iscekivanju zadnjih disk kocnica: [You must be registered and logged in to see this link.]
Jedan skroman snimak voznje nakon par meseci stajanja:
Na zalost nije ni sve sjajno po pitanju auta, pored motora zadnjeg brisaca koji je poceo da pravi probleme, danas je poceo i alarm da zadaje glavobolje i verovatno ce morati da se menja plus borba sa menjacem se i dalje vodi, posle stalnog pustanja na dihtunzima to je reseno pa su krenule manzetne da prave probleme pa je to reseno pa je onda curio na pinjonu pa je to reseno i sad je odlucio da curi na semeringu poluge menjaca... Pretpostavljam da kad njega resim pocece da curi na semeringu spojnicke ako vec nije poceo... Uz to iako se kvacilo krajnje normalno ponasalo tokom poslednje voznje, danas se vrlo cudno ponasa i izgleda da je pri kraju sto mi pravi ogroman problem jer ne mogu da nadjem nigde kvalitetne ferode za sinter lamele