Broj poruka : 1313 Datum upisa : 2012-09-07 Godina : 35 Lokacija : Subotica
Subject: Re: Yugo 1.1EFI & BMR Sat Jun 21, 2014 4:59 pm
Sa tim i raspravljam ali nesto muti
YUgisa Ambasador partnerskog kluba
Subject: Re: Yugo 1.1EFI & BMR Sat Jun 28, 2014 2:58 pm
Malo se radilo ovih dana.
Sklopljene prednje kocnice: [You must be registered and logged in to see this image.]
Napravljen senzor istrosenosti plocica: [You must be registered and logged in to see this image.]
Uzeta druga polovne klesta, polirani klipovi preko 3h, sve sklopljeno da bih ustanovio da i na drugim desnim klestima je opet oslabljen bio navoj i da se opet sisica nije mogla propisano da se stegne, tako da sam postavio navojni umetak i sve ponovo sklopio: [You must be registered and logged in to see this image.]
Izgleda da fiat ima neke budale koji projektuju kocnice, prvo sam pre 2 godine morao da prepravljam prednja klesta jer imaju fabricku gresku sad zadnja klesta, plitko su izbusili rupe za sisice i jos kod ovako starih je obicno ostecen pocetak tako da na kraju se sve drzi na 1/3 navoja, tako da sam razbusio dublje tako da se iskoristi sav navoj: [You must be registered and logged in to see this image.]
Takodje sam prepravio odusak od menjaca: [You must be registered and logged in to see this link.]
alexandarltd 101 - 55KS
Broj poruka : 185 Datum upisa : 2012-12-06
Subject: Re: Yugo 1.1EFI & BMR Sat Jun 28, 2014 3:13 pm
Gde si kupio armirana creva kocnica?.Video sam da ih samo Bojan - Stole Abarth prodaje.Za Fiatova klesta imas duze i krace sisice.Mozda je neko stavio duze pa hvataju malo navoja.Za rad sve pohvale.
Subject: Re: Yugo 1.1EFI & BMR Sat Jun 28, 2014 3:40 pm
Pa nemam pojma, od 6 kom ovih zadnjih klesta i 2 prednjih i 2 iz cilindra za dobosa, sve su jednake... Cak i one koje sam lomio u klestima pa razbusivao su isto takve bile.
Sto se tice creva, ja sam to kupio pre jedno 3 godine, ako se ja dobro secam, proizvodi ih firma Boban sajle. Bile su nesto tipa 2250din/par za prednje i 2100din/par za zadnje.
Hvala Ostalo je jos da kupim sutra neki okasti i da otanjim glavu posto ne moze da stane kljuc izmedju creva i sisice nazad da redovno izluftiram
Nista se specijalno nije radilo, posto sam probao svasta i nisam uspeo nista da okrijem sem da dodjem do zakljucka da je crkao i glavni kocioni, danas narucen nov Ferodo po sportskoj ceni od 5900din xD
Proba starog cilindra na NT servo i usporedba sa NT kocionim (22.2 vs 19.05mm): [You must be registered and logged in to see this link.]
Kad su kocnice zavrsene: [You must be registered and logged in to see this link.]
Ponovo probane felne: [You must be registered and logged in to see this link.]
I gume o kojima razmisljam: [You must be registered and logged in to see this link.]
Miljan Počasni ambasador i član osnivačkog tima
Broj poruka : 3293 Datum upisa : 2011-12-20 Godina : 38 Lokacija : Nis
Radilo se malo na autu: Najniza tacka na autu: [You must be registered and logged in to see this link.]
Stigle nove cevi i upasovane: [You must be registered and logged in to see this link.]
Isavijane cevi tako da prate redovnu putanju i da upadnu u sve drzace, a ne ko pre, od 5 predvidjenih drzaca, drzalo se samo na jednom...
Sredjena instalacija do kraja, isecen visak zice, bilo je tako dobro povezano da je pravo cudo sto se nije zapalio :kuc: Provucena dodatna instalacija tako da prati fabricku. [You must be registered and logged in to see this link.]
Ostecen brezon :doh: [You must be registered and logged in to see this link.]
Skracen nosac menjaca da bi se malo podigao radi ugradnje frontfixa: [You must be registered and logged in to see this link.]
Posto nosac b. stangle nije imao upust za sanku, morao je biti spusten za 8mm nize pa sam danas to prepravio kako bih dobio jos koji mm prostora od tla, tako da sad ima nekih 90mm od tla. Uz to napokon ugradjen i frontfix: [You must be registered and logged in to see this link.]
Stigao set za reparaciju dizni pa cu da sredim 0 280 150 705 brizgaljke od 150.8ccm/2.5bara za leptir od 51mm, jedino sto cu da ih namestim za probu na 2.2 bara pritiska, tako da dobijem 141.5ccm. Posto trenutno je trenutno protok sa 0 280 155 786 brizgaljkama oko 109ccm/3.6bara i sa 45mm leptirom, tako da povecanje leptira za 30% zahteva oko 30% veci protok goriva sto je oko naspram sadasnjeg stanja 141.7ccm. [You must be registered and logged in to see this link.]
Subject: Re: Yugo 1.1EFI & BMR Sun Nov 09, 2014 12:44 pm
Posle tri meseca u garazi, napokon malo na vazduhu I to na novom prilazu do garaze [You must be registered and logged in to see this link.]
Subject: Re: Yugo 1.1EFI & BMR Thu Dec 11, 2014 8:19 am
Da znas da sam slucajno naleteo na neki, mislim da je pisalo za kosilicu za ~5600din, otprilike upola manji od ovog (ali ima ovako malo jace performanse u odnosu na te male za skutere) i mislim da je bio jos 3kg laksi od ovog ali nisam bio siguran da li bi mogao da se koristi da ne crkne plus nemam pojma kako bih ga montirao Ovaj je takav mali da skoro dva staju na postolje akumulatora, manji je za 1/3 od starog
Dokic Priznanje za doprinos 101 Klubu
Broj poruka : 1158 Datum upisa : 2011-12-20 Godina : 38 Lokacija : Boljetin,Donji Milanovac
Subject: Re: Yugo 1.1EFI & BMR Thu Dec 11, 2014 8:23 am
Bez ljutnje,al stvarno šta si dobio time što si uzeo akumulator manji od propisanog? Ja sam jedva čekao da na Skali stavim od 55Ah.
Subject: Re: Yugo 1.1EFI & BMR Thu Dec 11, 2014 10:20 am
Jednostavno nema potrebe, bio je do sad 56Ah. Ima kompletno sredjeno punjenje sa prakticno novom Iskrom 65A, pali uvek jednako bez obzira da li je leto ili zima, stoji u garazi na prakticno sobnoj temperaturi i kad se sve sracuna izasao me 3500din. S obzirom da ne vozim cesto auto, veca je sansa da crkne, tako da je ovako manja steta, a nemam ja nikakve potrosace u autu koji bi ga nesto preterano opterecivali. Plus je laksi ~25%
Ide fabricki u razne Fiate, Alfe, Opele, VW sa 1.2, 1.4, 1.6 cak i 1.8 motorima i neke dizele 1.3 tako da ako moze da izdrzi njihove potrosace i motore, onda moj moze bez problema Prva je ugradnja u Fiat Punto 1.2.