Broj poruka : 147 Datum upisa : 2013-10-29 Godina : 28 Lokacija : Novi Beograd
Subject: Jugo Koral 1.1 Mon Nov 04, 2013 4:28 pm
Evo odlucih da predstavim svog Jugica, mada neki ga vec poznaju sa dugih foruma. Jugo je '90 godiste, moj otac je prvi vlasnik i sada ga ja nasledjujem. Trenutno na satu ima 139.909 km. Motor je fabricki 1.1, otvaran je jedanput kada je radjeno osvezenje motora i tada je imao predjenih 108.560 km. Pre par meseci sam mu stavio dvogrli karburator marke Weber 32/34 DMTR i auto ide mnogo bolje nego pre. Menjac je fabricki sa 5 brzina 17/64. U planu mi je nabavka potrebnih delova za 13/53 kao i resavanje sinhrona trece birzine koji je poceo da se javlja. Na autu su trenutno aluminijumske felne Koralke, 5.5j sa Tigar Sigura 155/70 gumama napred, a pozadi Tigar 621 u istoj dimenziji. Sto se muzike tice, ugradjen je Pioneer DEH-2920 MP player sa 4 zvucnike iste marke sa maksimalnom izlaznom snagom od 130W. Prezadovoljan sam ovom kombinacijom i ne verujem da cu je menjati. Sto se karoserije tice, limarija i boja se dobro drze za svoje godine, jedina stvar je to sto su rubovi poceli da rdjaju kao i mali deo na gepeku. To planiram da sredim na prolece. Auto je mesec dana nakon kupovine komplet zasticen bitumenom. Pre par godina na auto su stavljene sanke i koska radi dodatnog ucvrscenja.
Sto se daljih planova tice, fan sam tjuniranih i friziranih automobila tako da cu i svog malo pojacati u tom pogledu ali otom potom.
Ljubomoran sam na kosku,reci mi,jel je ovo kućište original za DMTR i jesi li prepravljao nešto oko samog kućišta zbog koske? Ostalo sve po PS-u,jedno po jedno sredjuj,ali polako,ne srljaj,nego polako.
Milos Moderator
Koska je bila dok je bio jednogrli karburator, sada ne moze da stane posto je kuciste bukvalno na milimetar od gume. Sto se kucista tice, nije original za DMTR nego je od Weber-a 7Y 2M-RA aka elektronac. Da bi stalo na ovaj karb morao sam malo gumu da isecem sa strane gde prolazi poluga leptira za sauh i leglo je savrseno (ince Miljan dao uputstva ). Trebalo bi da navratim kod ''Felne'' koji inace pravi koske i sanke, i da uzmem drugu kosku koja ide nize od ove sadasnje i tako bi trebalo da pasuje.
Mitke Facebook Moderator
Broj poruka : 746 Datum upisa : 2011-12-26 Godina : 34 Lokacija : Beograd
Cajger je dosao uz auto, nisam nista menjao (jos) :cheers2:
Milos Moderator
Subject: Re: Jugo Koral 1.1 Sat Dec 28, 2013 5:23 pm
Mali updait
Na kolima se ne radi nista posebno, povremeno obrnem koji krug cisto da se zagreje i da radi malo. Posto sam imao problem sa plastikom na instrument tabli, popucali su nosaci pa se landarala i izludjivala me u toku voznje, danas sam stavio plastiku sa druge table koju sam dobio od druga Mitketa , i usput stavio sijalice od 5W po Miljanovoj preporuci i sija taman koliko je potrebno. Nisu neke slike ali eto, cisto da dokumentujem bar nesto. Auto je prasnjav, bez zamerki
Ooo vidi tema, jos postoji Tokom godine je bilo dosta radova, sve se skupljalo pomalo pa evo da postavim konacno. Na prolece auto detaljno opran i rucno ispoliran ali nisam bio zadovoljan rezultatima zbog loseg kvaliteta paste (iako je bila Turtle Wax). Dalje, svi tapaciri skinuti i detaljno oprani sa Vanish oxi action-om za tepihe i itisone, rezultati izvanredni. Pre skupa u Lepenskom viru, pozajmio sam felne sa gumama nasem specijalnom kolegi a meni su ostali njegovi slikovi za igranje Stari tip migavca u braniku je zamenjen novim tipom sa pozicijama, 21 oktobar direkt iz Kragujevca. Uskoro ce i bocni biti zamenjeni, mrzelo me da rasturam sve da bi dosao do njih. To bi bilo to sto se eksterijera i enterijera tice, limarija polako postaje kriticna stvar ali to sam ostavio tek za leto. Ove godine eventualno jos da ispoliram felne i to je to. Za sledecu se spremaju neke ozbiljnije stvari ali otom potom. Sto se mehanickog dela tice, montiran alternator Iskra AAK 3530 14V 65A koji je kolega Zac reparirao, sljaka perfektno. Nabavljen anlaser Cajavec ST 085.6 12V 1KW, vrti ko lud. Nisam ga rasturao i cistio jer sljaka odlicno za sada. Pazarena kriva koska za dvogrli karb i trenutno je u fazi sredjivanja. Zahvaljujem se Miljanu na dojavi Montirana elektricna pumpa za benzin marke SBR, Ruska neka. I konacno, glavna stvar, nabavljen karburator koji sam dugo dugo trazio. U pitanu je Weber 34/34 DMTR 35/250 (23/27 difuzori) koji je stigao sa nekim bolesnim diznama ali njih necu jos da stavljam, 1.1 ne moze lepo da obradi toliko goriva tako da sam stavio neku kombinaciju dizni sa prethodnih karburatora. Uglanvom, auto povlaci sasvim lepo i na prvo i na drugo grlo, ja prezadovoljan. Ostalo jos da se izmeri potosnja ali to je to uglavnom. Polako planiram neku ozbiljniju muziku, za pocetak nabavljen woofer Alpine Type R 250w RMS. Za sada ostaje u plakaru a na prolece pravim kutiju pa u gepek. Trenutno je bas prljav, cim bude malo lepse i toplije vreme ide na pranje pa ce biti neke malo kvalitetnije slike.