| Trosi malo vise no sto treba | |
|
|
|
Author | Message |
---|
meto65 Ambasador u Makedoniji
Broj poruka : 2087 Datum upisa : 2011-12-30 Godina : 59 Lokacija : Skopje, Macedonia
| Subject: Re: Trosi malo vise no sto treba Wed Apr 23, 2014 1:15 am | |
| Vidis druze, ovo nisam znao, stvarno, bas cu da proverim kad budem skidao karb nekad. Inace mirno mi radi na leru, e sad za naglo dodavanje gasa hmmm, kad mi je zagrejan motor mislim da se odaziva prilicno dobro, ne gusi ga, mada mozda si u pravu , mada ovo cujem prvi put, da na drugo grlo ima isto ler dizna i da treba leptir da bude malo podotvoren, za 1mm kazes , Ipak hvala ti na odgovoru | |
|
| |
Miljan Počasni ambasador i član osnivačkog tima
Broj poruka : 3293 Datum upisa : 2011-12-20 Godina : 38 Lokacija : Nis
| Subject: Re: Trosi malo vise no sto treba Wed Apr 23, 2014 3:49 pm | |
| Na svakom karburatoru koji sam video i koji je ispravno radio, drugo grlo je bilo potpuno zatvoreno i tako fabricki podeseno. Jedan jedini na kom je bilo otvoreno mozda 0.3-0.5mm nije mogao da spusti ler ispod 1500 obrtaja dok to nisam sredio da zatvara lepo. | |
|
| |
Broj poruka : 2087 Datum upisa : 2011-12-30 Godina : 59 Lokacija : Skopje, Macedonia
| Subject: Re: Trosi malo vise no sto treba Wed Apr 23, 2014 9:24 pm | |
| Zato sam se i ja zacudio, znam da mi na drugom grlu fabricki skroz zatvoren leptir i da se odlicno odaziva auto na gas i na prvom , tek pa na drugom grlu? Kao da odjednom imam drugu mashinu ispod haube i cuje se bas dobro kad otvori drugo grlo , ono dublji zvuk i vuce ko sam djavo auto | |
|
| |
alexandarltd 101 - 55KS
Broj poruka : 185 Datum upisa : 2012-12-06
| Subject: Re: Trosi malo vise no sto treba Wed Apr 23, 2014 11:25 pm | |
| Nije me mrzelo da odem do garaze i skinem sa grane Weber 30 32 dmtr koji sam davno skinuo sa kumove Regate 75 ,koji nikada nije cackan i izmerim .Vijak za podesavanje leptira drugog grla tacno za 1 mm podize polugu leptira.Inace on je bio prvi vlasnik Regate.Mene su pre 30 godina ,kao ucenika u CEBA Remont servisu ,Zastava -Fiat ucili da drugo grlo treba biti propisno otvoreno na leru inace nebi ni postojao vijak za podesavanje.Regata je radila perfektno i trosila normalno a karburator sam skinuo zajedno sa granom i ubacio jednogrli sa granom, kad smo ugradjivali plin.Pogledaj na netu slike karburatora odozdo i primetices da je svako drugo grlo malo otvoreno.Ako nesto radi solidno to ne znaci da ne moze bolje. | |
|
| |
Miljan Počasni ambasador i član osnivačkog tima
Broj poruka : 3293 Datum upisa : 2011-12-20 Godina : 38 Lokacija : Nis
| Subject: Re: Trosi malo vise no sto treba Thu Apr 24, 2014 12:03 am | |
| Vijak viri 1mm na svim, ali leptir nije otvoren nimalo, upravo sam proverio na 6 karburatora. To je tako fabricki podeseno i nikad nije dirano. | |
|
| |
alexandarltd 101 - 55KS
Broj poruka : 185 Datum upisa : 2012-12-06
| Subject: Re: Trosi malo vise no sto treba Thu Apr 24, 2014 1:00 am | |
| Ja sam odvijao da vidim koliko ce poluga sici dole,no nije bitno videcu kako ce raditi na mom Confortu, kad ga zavrsim.Nije mi bila namera da pametujem i lupam napamet,vec da pomognem i prenesem malo znanja koje sam pokupio od starih majstora, koji su u vreme dok sam ja bio klinac ,vozali Abarth-e,Rally-e,Speciale itd i nabijali mi puls kad me provozaju.To su bila vremena. | |
|
| |
| Subject: Re: Trosi malo vise no sto treba Thu Apr 24, 2014 1:20 am | |
| Ma u redu je druze, nismo ovde da pametujemo nego da diskutujemo i da se problem resi, ok je i hvala na trudu , ipak covek nesto cuje i nauci, ako nista drugo bar razmislja | |
|
| |
Sponsored content
| Subject: Re: Trosi malo vise no sto treba | |
| |
|
| |
| Trosi malo vise no sto treba | |
|