ZASTAVA 101 Udruženje ljubitelja automobila ZASTAVA 101 / Association of ZASTAVA 101 fans |
ZASTAVA 101 FORUM JE AKTIVAN, Registrujte se za pun pristup! ZASTAVA 101 FORUM IS ACTIVE! Register for full access.
|
|
| Cudan zvuk kod anlasera | |
| | Author | Message |
---|
meto65 Ambasador u Makedoniji
Broj poruka : 2087 Datum upisa : 2011-12-30 Godina : 59 Lokacija : Skopje, Macedonia
| Subject: Cudan zvuk kod anlasera Mon Jul 09, 2012 11:36 pm | |
| Zdravo kolege, nesto me nema u zadnje vreme na forumu, ali to ne znaci da sam Vas zaboravio , nego imam veoma mnogo posla, tako da i ne palim kompjuter, ali povremeno se ukljucim da vidim sta ima novo i to, Nego da ne duzim , evo i pitanja : - Bio mi crkao anlaser, ja mislio da su piksne i promenio ih, ali ispade da je automat, promenim i njega i auto kresne na pola kljuca, ALI , ponavljam ALI cuje se neki cudan zvuk, pravi kao KRRRRRRRRRR, ali ne krci , lepo vergla ali se cuje taj cudni zvuk.............. vadio sam jedno 5-6 puta anlaser i otvarao ga, te podmazivao ga, pa onda procitah negde da su te piksne samopodmazujuce bronzane, pa ga onda izbrisah , ali zvuka ima, mada sad se manje cuje ali nije iscezao, inace kad nije na autu anlaser na prazno van motora pici ko lud sta li moze da bude ???????????? | |
| | | Miljan Počasni ambasador i član osnivačkog tima
Broj poruka : 3293 Datum upisa : 2011-12-20 Godina : 38 Lokacija : Nis
| Subject: Re: Cudan zvuk kod anlasera Mon Jul 09, 2012 11:54 pm | |
| Bendiks ti proklizava, tj. pogonski zupcanik. | |
| | | meto65 Ambasador u Makedoniji
Broj poruka : 2087 Datum upisa : 2011-12-30 Godina : 59 Lokacija : Skopje, Macedonia
| Subject: Re: Cudan zvuk kod anlasera Tue Jul 10, 2012 12:02 am | |
| A resenje?? Da nije zbog toga sto sam ga podmazao?? Mozda samo po sebi se prosusi ili moram opet da ga vadim i osusim Bilo je puno sitnog peska i prljavstine pa sam ga nastrcao dobro sa WD-40 tamo u onom zatvorenom lageru sto ide u jedno stranu a na drugu nece ??? mislim na samom bendeksu ......... Jeli to lose i kako da ga resim ? Hvala Miljane | |
| Subject: Re: Cudan zvuk kod anlasera Tue Jul 10, 2012 12:34 am | |
| Sto bi ga susio, bolje je kad je podmazano sve, ja uvek podmazem sve obavezno, a kod njega nema popravke, samo zamena. | |
| Subject: Re: Cudan zvuk kod anlasera Tue Jul 10, 2012 12:41 am | |
| Ali pre zamene piksni i automata nije radio to, bilo sve ok, zato me i cudi, samo sam promenio piksne i automat i kad sam ga namontirao bio je prisutan taj zvuk, znam da je od WD-a mozda sam ga previse naspricao, ali ako mu ne smeta onda ne mari, a i cini mi se da pri svakom startovanju manje se cuje
p.s. mozda je bio zapecen, a kad sam ga podmazao onda se pojavila ta anomalija, reci mi Miljane dali treba da ga promenim ili ne ? Hvala | |
| Subject: Re: Cudan zvuk kod anlasera Tue Jul 10, 2012 1:07 am | |
| Vozi tako i prati kako se ponasa, ako krci i dalje, menjaj, jer ce jednom samo da bude krrrrr, bez paljenja. | |
| Subject: Re: Cudan zvuk kod anlasera Tue Jul 10, 2012 1:13 am | |
| Ok, hvala jos jednom Miljane, videcu kako se ponasa, a ako i dalje krci onda da kupim samo nov bendeks jel'da? Nadam se da cu ga lako zameniti, jer iznad bendeksa na samom rotoru ima neki deblji kao osigurac, a to ne znam kako se vadi, , ali snaci cu se vec nekako, pozz | |
| Subject: Re: Cudan zvuk kod anlasera Tue Sep 11, 2012 12:59 am | |
| Kupio sam novi anlaser, msm novi, polovni oko 13,5 evra, ali izgleda mi da je ok, neki noviji tip, ali Iskra je , mislim da je malo manji od mog starog, kad budem isao za Stip onda cu da ga montiram i probam, reko mi decko ako ne valja da ce mi dati drugi anlaser, i jes zaboravio sam da kazem da mi je istekla registracija , ali sledece nedelje kad budem isao za Stip registriracu auto i dovesti ga u Skoplje , | |
| | | Sponsored content
| Subject: Re: Cudan zvuk kod anlasera | |
| |
| | | | Cudan zvuk kod anlasera | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |
| |
| |
|