Snake Plissken 101 - 55KS
Broj poruka : 86 Datum upisa : 2013-05-03 Godina : 37 Lokacija : Pancevo
| Subject: Sta radite sa starim motornim uljem? Mon Jul 08, 2013 6:36 pm | |
| Nisam znao gde da stavim, valja ne smeta ovde. Ako postoji bolje mesto, molim nadlezne da prebace. Malo sam citao po netu, onaj mrski ekosekund to navodno preuzima besplatno, doduse na njihovom sajtu pise malo drugacije. Evo sta je na kraju izvuceno iz teme na motomanijacima : - Quote :
- Evo kompletnog odgovora koji sam dobio od Dulica i saradnika.
Dakle, ulje se ne baca. Na ulje se ne greje. Ulje se preradjuje. Ekosekund saradjuju sa prodavnicama i servisima od kojih dobijaju otpadno ulje. Preuzimaju do 500l, imaju ugovor sa par servisa u bg i tamo mozete da predate, preuzimaju besplatno!
Ako nekome treba kontakt ekosekunda Igor Divkovic 0638074157
Toliko od mene. Odgovor je iz ministarstva, tako da ono. Evo sa sajta ekosekunda : Preuzimanje otpadnih ulja koja su pomešana (nisu odvojeno sakupljana i nisu razvrstana) kao i ulja koja sadrže više od 5% nečistoća u obliku vode, antifriza, kočionih tečnosi, hemikalija, mehaničkih nečistoća, taloga i slično se vrši uz posebnu nadoknadu koju Vlasnik otpada plaća Operateru. Cene za pojedinačne slučajeve se utvrđuju dogovorom Vlasnika otpada i Operatera i potvrđuju ugovorom ili Aneksom postojećih ugovora. A na samom linku pominju da se pre preuzimanja otpada prvo mora izvrsiti analiza, dakle sve sa punim podacima, slanju u laboratorije i onda se tek preuzima. Analiza se naravno placa. http://www.ekosekund.rs/o-nama/usluge.htmlGde vi nosite ulje, ima li neko neki savet? | |
|
YUgisa Ambasador partnerskog kluba
Broj poruka : 1313 Datum upisa : 2012-09-07 Godina : 35 Lokacija : Subotica
| |
Vladislav 101 - 55KS
Broj poruka : 416 Datum upisa : 2011-12-21 Godina : 32 Lokacija : Leskovac
| Subject: Re: Sta radite sa starim motornim uljem? Tue Jul 09, 2013 8:53 am | |
| Jednom u par godina na leto, nije lose da se zapuse rupe u pragovima, i tu nalijes ulje koje si ispustio. I onda vozis par dana po uzbrdici, nizbrdici, sa 2 tocka na trotoaru i onda lepo otpusis, ispustis i dobijes neku vrstu zastite. Isto skines plastike iz gepeka, izbusis rupu na flasi i isprskas koseve. Malo smrdi u autu posle par dana, ali nista strasno. To sam cuo od par majstora, a znam da su na mom autu jednom kosevi, patos, itd prskani bitulitom, posto on odbija vlagu (jeftiniji je od body-ja valjda), a nisu ti potrebne neke posebne pripreme pre stavljanja, operes auto ozdo, osusi se, i udri. Valjalo bi da obnovim zastitu ove godine, sad kad si me podsetio ovom temom. | |
|
twist2open Ambasador partnerskog kluba
Broj poruka : 670 Datum upisa : 2011-12-25 Godina : 48 Lokacija : Ljubljana
| Subject: Re: Sta radite sa starim motornim uljem? Tue Jul 09, 2013 1:21 pm | |
| Pitajte na benzinskim pumpama, barem onim od OMV, mislim da bi trebalo da imaju sredjeno preuzimanje otpadnog ulja. | |
|
Starie 101 - 64KS
Broj poruka : 771 Datum upisa : 2012-01-09 Lokacija : Slovenija
| Subject: Re: Sta radite sa starim motornim uljem? Sun Jul 14, 2013 10:38 pm | |
| I na Petrolu ga uzimajo, i jednom u godini kod nas dođejo u svako selo po nevarne smeče i tamo se ga može odati. Naravno bezplatno. | |
|
m.aged Ambasador partnerskog kluba
Broj poruka : 270 Datum upisa : 2011-12-28 Lokacija : Kistelek Csongrád megye Hungary
| Subject: Re: Sta radite sa starim motornim uljem? Mon Jul 15, 2013 1:59 pm | |
| We have fired boiler: burn the old oil. I know I should not. | |
|
Sponsored content
| Subject: Re: Sta radite sa starim motornim uljem? | |
| |
|