| Shape Problem... pomoc | |
|
+4YUgisa zastava101b Mitke meto65 8 posters |
Author | Message |
---|
meto65 Ambasador u Makedoniji
Broj poruka : 2087 Datum upisa : 2011-12-30 Godina : 59 Lokacija : Skopje, Macedonia
| Subject: Shape Problem... pomoc Sun Jun 09, 2013 4:03 pm | |
| Nisam imao osigurace na plocke napred na kocnice, lupali mi na svaku rupu, dao mi prijatelj, i sad da ih namestim izvadio sam shape, namestio osigurace, ali ..shape nece natrag , izasli klipovi malo i ne mogu da ih vratim.... pomoc, savet, probao sam da uguram klipove pomocu cekica ali nece , Molim za pomoc, i to hitnu, jer prolazi dan a treba mi auto | |
|
| |
Mitke Facebook Moderator
Broj poruka : 746 Datum upisa : 2011-12-26 Godina : 34 Lokacija : Beograd
| Subject: Re: Shape Problem... pomoc Sun Jun 09, 2013 4:57 pm | |
| Radapciger | |
|
| |
zastava101b Član osnivačkog tima
Broj poruka : 3475 Datum upisa : 2011-12-21 Godina : 37 Lokacija : Beograd
| Subject: Re: Shape Problem... pomoc Sun Jun 09, 2013 5:20 pm | |
| Stolarska stega tu najbolje završava posao ili velike vodovodske papagajke ako baš nema drugog rešenja. | |
|
| |
YUgisa Ambasador partnerskog kluba
Broj poruka : 1313 Datum upisa : 2012-09-07 Godina : 35 Lokacija : Subotica
| Subject: Re: Shape Problem... pomoc Sun Jun 09, 2013 5:47 pm | |
| Da, stolarska stega je zakon | |
|
| |
gosha_z101 101 - 64KS
Broj poruka : 614 Datum upisa : 2012-01-02 Godina : 34 Lokacija : Beograd
| Subject: Re: Shape Problem... pomoc Sun Jun 09, 2013 7:42 pm | |
| Odvrni sisicu za ispustanje vazduha iz sistema,kad namontiras klesta na disk,isousti vazduh ako ga bude uopste bilo,i resen problem | |
|
| |
Miljan Počasni ambasador i član osnivačkog tima
Broj poruka : 3293 Datum upisa : 2011-12-20 Godina : 38 Lokacija : Nis
| Subject: Re: Shape Problem... pomoc Sun Jun 09, 2013 8:27 pm | |
| Nece da se vrati klip kad odvrnes sisicu, mora da ga sabijes necim. Ja za to imam alatku koji sam napravio od gvozdene ploce debele 10mm i dugackog M10 srafa sa podloskom, ubacim to u celjust i stezem, vrati klip skroz do kraja. | |
|
| |
Broj poruka : 2087 Datum upisa : 2011-12-30 Godina : 59 Lokacija : Skopje, Macedonia
| Subject: Re: Shape Problem... pomoc Sun Jun 09, 2013 8:54 pm | |
| Hvala vam puno drugovi, znaci nista , ipak mora da trazim neku alatku namenjenu za tu svrhu , pokusacu sutra da nadjem nesto i da sredim shape, danas ostao auto na panjeve | |
|
| |
Djoleee 101 - 55KS
Broj poruka : 418 Datum upisa : 2012-01-30
| Subject: Re: Shape Problem... pomoc Sun Jun 09, 2013 9:56 pm | |
| Ne treba ti specijalan alat, kao sto vec rekose, stolarske stege ga sabiju bez problema (osim ako nije bas bas korodirao klip ili zakovalo crevo). | |
|
| |
dejca 101 - 55KS
Broj poruka : 35 Datum upisa : 2013-05-20 Godina : 55 Lokacija : Leskovac
| Subject: Re: Shape Problem... pomoc Mon Jun 10, 2013 3:30 pm | |
| Sekiru za cepanje drva valjda imas. Uvuci drsku u klesta i neka ti neko to drzi a ti uhvati sekiru metalni deo rukama i okreni i klip ce se vratiti. Drska od sekire nije okrugla i zato je to moguce uraditi sa njom. Naravno najbolji je radapciger sa metalnom plocom, srafom moze i m8 i narezan deblji sparing u koji se uvrne sraf. O ovom radapcigeru je vec pisano. | |
|
| |
| Subject: Re: Shape Problem... pomoc Mon Jun 10, 2013 8:17 pm | |
| Namestio sam danas shape , stavio osigurace za plocice da ne lupkaju, montirao tockove i sad je sve u redu, i to zahvaljujuci vodovodskom pol-canglom (papagajkom), i naravno pomocu svih Vas Hvala svima, ovo je bilo jos jedno iskustvo vise | |
|
| |
gosha_z101 101 - 64KS
Broj poruka : 614 Datum upisa : 2012-01-02 Godina : 34 Lokacija : Beograd
| Subject: Re: Shape Problem... pomoc Mon Jun 10, 2013 8:44 pm | |
| Nije normalno da tako ne mozes da vratis klip,mislim da ce ti praviti probleme u kocenju,tj grejati diskove,valjalo bi to rasturiti,razraditi i spakovati opet | |
|
| |
| Subject: Re: Shape Problem... pomoc Mon Jun 10, 2013 9:14 pm | |
| I meni je bilo cudno zasto nisi mogao da vratis ako nisi menjao plocice, samo u tom slucaju se vraca klip. | |
|
| |
| Subject: Re: Shape Problem... pomoc Mon Jun 10, 2013 9:36 pm | |
| Zato jer je sin pritisnuo kocnicu kad su shape bile van lezista i izasli klipovi oba napolje, a inace vratili se pomocu rolcangle kao nozem u puter, veoma lako, jedva i da sam pristisnuo kljestu oni upali natrag odmah, skoro bez upotrebe sile Nego da pitam i ovo, znam da nije ovde mesto ali da ne otvaram novu temu ..... Kad sam vracao tockove natrag okrenuo sam desni tocak i ona se okrenuo mada tesko, a levi nije se mrdnuo uopste ( to sam probao rukama ) da proverim u kojem su stanju osovine i lageri , inace motor je bio u ubacen u brzinu, mislim da tu nesto nije u redu , al sta | |
|
| |
| Subject: Re: Shape Problem... pomoc Mon Jun 10, 2013 9:41 pm | |
| To je normalno, ne mozes lako da zavrtis tocak jer plocice dodiruju disk i blago koce, a i diferencijal ima otpor, pod time mislim da ne mozes da ga zavrtis pa sam da se vrti, nego mozes samo koliko okreces rukom. A ako hoces da proveris lagere, podigni jednu stranu osiguraj ga dobro, povuci rucni, upali ga i pusti u drugoj ili trecoj da se vrti tocak, pa slusaj, najbolje da ti slusas pored tocka, a neko da stisne kocnicu da se zaustavi tocak, ako prestane zvuk, los je lager. Isto to ponovi i na drugoj strani. Ovako https://www.youtube.com/watch?v=cdRpnK5MGQ8 | |
|
| |
| Subject: Re: Shape Problem... pomoc Mon Jun 10, 2013 9:52 pm | |
| To cu da proverim sigurno, nego Miljane mislim da nisi razumeo moje pitanje, Ja sam pitao ovako... auto je bio na panjeve podignut, prednja oba tocka nisu bila na autu, kad sam montirao desni tocak mogao sam da ga okrecem, iako je menjac bio u prvu brzinu, motor nije bio upaljen naravno, a levi tocak nisam mogao da okrenem , normalno jer je auto u brzini, to ne dozvoljava kompresija, znaci zasto se desni tocak okretao iako je bio auto u brzini, da nije nesto poluosovina ili krstaci u menjacu ?? | |
|
| |
| Subject: Re: Shape Problem... pomoc Mon Jun 10, 2013 10:03 pm | |
| Ako su oba tocka podignuta, mogu da se okrecu, jer se diferencijal okrece, ali se suprotno okrecu, ako levi okreces unapred, desni se okrece unazad. Na levom ti mozda blokiraju kljesta, pa nisi mogao da ga okreces, mora da se okrece. | |
|
| |
| Subject: Re: Shape Problem... pomoc Mon Jun 10, 2013 10:11 pm | |
| Onda znaci da je sve u redu , hvala Miljane , levi se mozda nije okretao jer jos nije legla klesta, kasnije sam ga malo provozao da probam kocnice i sve je bilo u redu | |
|
| |
Sponsored content
| Subject: Re: Shape Problem... pomoc | |
| |
|
| |
| Shape Problem... pomoc | |
|