Broj poruka : 3475 Datum upisa : 2011-12-21 Godina : 37 Lokacija : Beograd
Subject: Filmovi za obrazovanje vozača Tue Jan 28, 2014 12:28 pm
Drage kolege,
Svi smo mi uvereni da sve znamo o vožnji i motoristici, međutim, uvek ima prostora da se naša znanja prošire i utvrde. Iz tog razloga otvaram ovu temu gde možemo postavljati filmove i klipove koji nas mogu naučiti korisnim stvarima.
Osnovna napomena: Svi smo mi pomalo sujetni, i kada počne film kažemo ''Ovo je za one koji nemaju pojma...'' moj je savet svima da pređu preko toga i pažljivo pogledaju filmove.
Evo prvog filma koji na jednostavan način objašnjava kompletan proces prerade nafte u benzin. Film je iz 1950, tako da nam daje bazne informacije (nova tehnologija je daleko savršenija), ali i zadovoljstvo snimaka starih, američkih automobila i benzinskih stanica:
Rayvoj FORD automobila:
YUgisa Ambasador partnerskog kluba
Broj poruka : 1313 Datum upisa : 2012-09-07 Godina : 35 Lokacija : Subotica
Subject: Re: Filmovi za obrazovanje vozača Tue Jan 28, 2014 1:16 pm
Evo nesto i od mene iz moje oblasti
Razlika izmedju twin tube i mono tube amortizera kao i razlika izmedju funkcionisanja uljnih/gasnih amortizera sa niskim pritiskom i gasnih amortizera sa visokim pritiskom:
YUgisa Ambasador partnerskog kluba
Broj poruka : 1313 Datum upisa : 2012-09-07 Godina : 35 Lokacija : Subotica
Subject: Re: Filmovi za obrazovanje vozača Mon Apr 21, 2014 11:47 am
Jedan dobar snimak koji govori o reglazi trapa kao i o elementima oslanjanja uz mogucnosti poboljsavanja performansi:
Stojadinka 101 - 55KS
Broj poruka : 176 Datum upisa : 2013-07-27 Godina : 57 Lokacija : Melbourne
Subject: Re: Filmovi za obrazovanje vozača Mon Apr 28, 2014 1:07 am
od tih pra-starih nema boljih, svi su vrlo dobri ili odlicni, meni najbolji je prvi na listi o diferencijalu I mjenjacu, ostale na listi mozete naci po imenu, ja sam dodavao imena ispred; Chevrolet, usarmy itd