ZASTAVA 101 Udruženje ljubitelja automobila ZASTAVA 101 / Association of ZASTAVA 101 fans |
ZASTAVA 101 FORUM JE AKTIVAN, Registrujte se za pun pristup! ZASTAVA 101 FORUM IS ACTIVE! Register for full access.
|
|
| Akumulator ima struju, auto nece da zapali | |
| | Author | Message |
---|
meto65 Ambasador u Makedoniji
Broj poruka : 2087 Datum upisa : 2011-12-30 Godina : 59 Lokacija : Skopje, Macedonia
| Subject: Akumulator ima struju, auto nece da zapali Thu May 30, 2013 5:05 pm | |
| Pomoc drugovi , akumulator ima 11.40 V, merio sam sa unimetrom, a kad stavim kljuc u bravi voltmetar mi pokazuje manje od 8 V , a sijalice za kontakt jedva zare malo, znaci unutra pokazuje da nema struje i na kontaktu i na meracu, a akumulator ima 11.40 volti , da nema neki spoj? proverio sam zice sa aku-a na anlaser i na masu sve je ok, treba mi auto a necu da ga guram da zapali, da nije mozda neki defekt pa da zajebem nesto....Pomagajte HITNO , treba mi auto | |
| | | YUgisa Ambasador partnerskog kluba
Broj poruka : 1313 Datum upisa : 2012-09-07 Godina : 35 Lokacija : Subotica
| Subject: Re: Akumulator ima struju, auto nece da zapali Thu May 30, 2013 5:23 pm | |
| Stavi ga na punjac da se napuni a posle kad ga vratis u auto, izmeri punjenje | |
| | | meto65 Ambasador u Makedoniji
Broj poruka : 2087 Datum upisa : 2011-12-30 Godina : 59 Lokacija : Skopje, Macedonia
| Subject: Re: Akumulator ima struju, auto nece da zapali Thu May 30, 2013 5:34 pm | |
| Bio je na punjacu pre 3-4 dana, dosipao sam mu destiliranu vodu i pokazuje 11.40 volti sada, sto i nije malo, a tog dana kad sam ga punio pokazivao je 12 V, punio sam ga 2,5 sata, samo kolko da ga osvezim...... jeste da ga nisam vozio jedno 15 dana, ali zadnji dan kad sam ga parkirao do tog dana je radio perfect, ali zasto mi unutra na meracu pokazuje ispod 8 volti i kad dam kontakt , ako zaverglam ne uradi nista samo se izgube zarulje skroz, a na unimeru pokazuje 11,40 V, uvek mi tacno pokazivao i unutra na meracu i na unimeru Ma ja cu ga gurnem da upali, samo se bojim da nije neki spoj pa da napravim neki veci belaj | |
| | | Miljan Počasni ambasador i član osnivačkog tima
Broj poruka : 3293 Datum upisa : 2011-12-20 Godina : 38 Lokacija : Nis
| Subject: Re: Akumulator ima struju, auto nece da zapali Thu May 30, 2013 5:43 pm | |
| Nema nista od tog akumulatora. Ispravan akumulator ima 12.5-12.8V sve ispod je slabo. | |
| Subject: Re: Akumulator ima struju, auto nece da zapali Thu May 30, 2013 5:49 pm | |
| Znaci mogu da guram auto i da ga vozim, a Topla 54 A , mamu mu, i to jos je pod garanciju , mislim da mu garancija istice krajem avgusta ove godine , bas cu proverim u knjizicu i ako ima garancije jos nosim ga u servis | |
| | | dejca 101 - 55KS
Broj poruka : 35 Datum upisa : 2013-05-20 Godina : 55 Lokacija : Leskovac
| Subject: Re: Akumulator ima struju, auto nece da zapali Thu May 30, 2013 11:22 pm | |
| Crko ti je most na nekoj od celija. Ako je u garanciji podhitno ga menjaj. | |
| | | zastava101b Član osnivačkog tima
Broj poruka : 3475 Datum upisa : 2011-12-21 Godina : 37 Lokacija : Beograd
| Subject: Re: Akumulator ima struju, auto nece da zapali Fri May 31, 2013 8:24 am | |
| Verovatno da je neka od ćelija gotova, vreme je za novi | |
| | | gosha_z101 101 - 64KS
Broj poruka : 614 Datum upisa : 2012-01-02 Godina : 34 Lokacija : Beograd
| Subject: Re: Akumulator ima struju, auto nece da zapali Fri May 31, 2013 8:54 am | |
| Mozda ti alternator ne puni dobro pa je sjebao akumulator,za garanciju moras da oteras auto da izmere u servisu,ako tamo ne valja punjenje,ne vazi garancija jer ti je neispravan sistem za dopunu akumulatora,bolje ubaci u neki auto koji ima dobro punjenje i reklamiraj ga kao da je do akumulatora Mada,dolio si mu i vode u njega,dal nisi preterao pa razblazio previse kiselinu? | |
| Subject: Re: Akumulator ima struju, auto nece da zapali Fri May 31, 2013 4:21 pm | |
| Pre dolivanja vode je bila situacija ovakva kakva jest, pa sam zato dolio vodu i punio ga samo 2,5 sata, Inace juce smo gurnuli auto , upalio je, malo sam ga provozao i evo i jutros si odma upalio, kao da nije nista bilo, to isto mi se desilo i pre 7-8 meseci, ista situacija, samo tad nisam dolivao vodu, jer je bila ok kiselina, inace nisam dolio previse vode, samo prst iznad celija je sad, a punjenje mi pokazuje dobro, i unutra na voltmetru i direktno na akumulator, mereno je sve, puni 14,40 v, mada me onaj spoj jebava, uzeo sam drugi, ona plasticna kocka velika sto stoji odmah iza akumulatora na krilu ispod koske, tu se spajaju 4 zice, jedna od plus-a, jedna sa alternatora i valjda ulazi unutra na kontakt bravu, braon debele zice 4 komada, e tu mi nekad zajebava jer nisu dobri kontakti i tad oce da mi pokaze manje punjenje, ali kad ih sprcnem sa WD-40 odmah skoci punjenje, zamenicu to u nedelju, msm na plastiku, pa cu videti , valjda nije otisao aku , nema ni dve godine, a kad se setim da sam Vesnu slovenski aku vozio 9 god | |
| | | dejca 101 - 55KS
Broj poruka : 35 Datum upisa : 2013-05-20 Godina : 55 Lokacija : Leskovac
| Subject: Re: Akumulator ima struju, auto nece da zapali Fri May 31, 2013 9:54 pm | |
| Ipak ce biti da se je samo ispraznio cim pali ponovo. Da je crko neki od mostova koji spajaju celije tad sigurno vise nebi upalio. Ja akumulator i leti a pogotovo zimi povremeno stavim na punjac iako dobro okrece anaser. To nemoze da mu steti. Kako sad moramo postovati glupi zakon za svetla pa na kracim relacijama altenator nema dovoljno vremena da dopuni akumulator zato je i pozeljno povremeno punjenje. | |
| | | twist2open Ambasador partnerskog kluba
Broj poruka : 670 Datum upisa : 2011-12-25 Godina : 48 Lokacija : Ljubljana
| Subject: Re: Akumulator ima struju, auto nece da zapali Mon Jun 03, 2013 11:52 am | |
| Dobro pogledaj taj spoj Meto. Ako nije dobar, tu ume da ti iskrsne vatra, pogotovo, ako je napolju kiša. Kod mene je tu bilo belaja kod prvog 1.1 GX, koji mi se zapalio. Možeš da kupiš kabl cipele u svakoj prodavnici sa elektro materialom, pa zalemiti na žice. Mislim da su 6.3 mm ove velike. | |
| | | zastava101b Član osnivačkog tima
Broj poruka : 3475 Datum upisa : 2011-12-21 Godina : 37 Lokacija : Beograd
| Subject: Re: Akumulator ima struju, auto nece da zapali Mon Jun 03, 2013 3:58 pm | |
| Ako su mnogo zarđali kontakti u toj spojnici, menjaj obavezno inače muke sa tim... | |
| Subject: Re: Akumulator ima struju, auto nece da zapali Tue Jun 04, 2013 1:21 am | |
| To sam uzeo, tu spojnicu za kable, obavezno cu da zamenim, ali ipak msm da je dejca bio u pravu, pali auto sad ko da nista nije bilo, isto mi se to desilo posle godine, kratke relacije i taj jbn zakon da mora da se vozi sa ukljucenim svetlima i verovatno je to, alternator nema vremena da napuni aku, vec ga svetla polako istrose, sada za sada je ok, hvala svima na savetima i odgovorima | |
| | | Sponsored content
| Subject: Re: Akumulator ima struju, auto nece da zapali | |
| |
| | | | Akumulator ima struju, auto nece da zapali | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |
| |
| |
|