Ukoliko necete da stavljate plasticne ratkapne, a imate klasicne felne i imate male plasticne poklopce koji idu izmedju srafova ovako mozete da uradite i da od dosadnih obicnih poklopaca dobijete zanimljiv detalj na kolima.
Vecina poklopaca ima neku oznaku, bilo to Y ili Z ili zastava i umesto da bude neupadljivo ovo je lak nacin da to promenite.
Ono sto vam treba osim poklopaca je i maketarska boja koju je lako kupiti sto po prodavnicama igracaka sto i u Metro ili Merkator prodavnicama i kosta do 160 dinara zavisno od boje i proizvodjaca, boju birajte sami u skladu sa vasim zeljama. Malo uljanog razredjivaca ili vode zavisno jel boja uljana ili akrilna i imajte na umu boje su pravljene da se brzo suse i za plastiku su i metal, jedna dobra cetkica, mirna ruka i dosta strpljenja
Pa da krenemo ja vec imam jedan set kapica ali mi jedna ispada pa sam nabavio druge na otpadu i pre rada prvo ih jel operemo od stroke i svega i kada se osuse izgledaju ovako :
a evo i sa kanticom boje u koju farbamo
ovo zahteva strpljenje mirnu ruku i nerve i moj savet ako imate psa koji stalno oce da vidi sta radite ili mu kupite kost ili ga zatvorite, ukucane koji vas nesto stalno pitaju dok radite eskivirajte kada odu da spavaju ili nisu tu
Manje greske koje se vide se lako uklone posle te nije problem
U svakom pogledu izgleda bolje
E sada mojoj boji je trebalo dodati malo uljanog razredjivaca ali mi je ponestalo i boja je bila gusca nego sto treba inace izgleda mnogo bolje mada je i ovako sasvim solidno
U toku farbanja
i zavrseno
Eto to je to i kada ih budem stavio na felne uslikacu ih ali cim stane ova kisa
Ako imate neka pitanja tu sam