ZASTAVA 101 Udruženje ljubitelja automobila ZASTAVA 101 / Association of ZASTAVA 101 fans |
ZASTAVA 101 FORUM JE AKTIVAN, Registrujte se za pun pristup! ZASTAVA 101 FORUM IS ACTIVE! Register for full access.
|
|
| Klesta lose rade | |
| | Author | Message |
---|
Mitke Facebook Moderator
Broj poruka : 746 Datum upisa : 2011-12-26 Godina : 34 Lokacija : Beograd
| Subject: Klesta lose rade Fri Mar 02, 2012 1:26 pm | |
| Da pocnem sa svojim problemom. Danas bio na tehnickom i vratili me, kazu kocnice nisu kako treba . Pitao sam u cemu je problem i covek mi je rekao "kada se pritisne kocnica prednja desna strana kasnije hvata, a kada se pusti kocnica duze zadrzava klip, tj ne vraca na vreme". To se u voznji nije primecivalo. E sada da napomenem, kada sam prosle godine menja diskove imao sam isti problem samo je bio bas izrazen. Isto je vukao u desno ali sam ispustio vazduh i resio to. Sada sam skinuo oba tocka i klesta, da bih pokusao da vidim sta se desava. Stavio caleta da stiska kocnicu i probao. Na stiskanje kocnice desna strana stvarno malo kasnije izbaci klip bolje receno sporije ga izbacuje, a kada sam pokusao da vratim klip nazad radapcigerom, leva strana se vratila "lagano" a desna strana dosta teze. Pokusao sam da izpustim vazduh ali vazduha nema. Ima li neko ideju sta moze da bude, jel neka glupost, ili treba da razvaljujem nesto? | |
| | | Dokic Priznanje za doprinos 101 Klubu
Broj poruka : 1158 Datum upisa : 2011-12-20 Godina : 38 Lokacija : Boljetin,Donji Milanovac
| Subject: Re: Klesta lose rade Fri Mar 02, 2012 2:00 pm | |
| Ja sam imao sličnih problema prošle godine(doduše na ovom tehničkom pregledu nikad nisam imao ispravne kočnice,navodno uvek velika razlika između točkova),dešavalo se da nisu lepo funkcionisala klešta. Naime,problem je u sledećem,najverovatnije su ti zaštitne gumice propale,pa je ušla voda u cilindar i onda je taj klip zarđao,pa ne može da radi kako treba. Ja sam kupio te zaštitne gumice prošle godine,izvadio taj klip,ošmirglao ga dobro,malo ga namazao kočionim uljem i vratio sve to,posle je kočilo mnogo bolje i vraćao je kako treba. Taj klip treba da se ubaci slobodnom rukom,NIKAKO srpskim metodama(čukanje čekićem i slično),tek kad tako ubaciš klip,onda si odradio posao. Mislim da bi to trebalo i tebi da reši problem,mada sačekaćemo da vidimo još neko mišljenje! A čisto da ti napomenem,ako ti gumice,one na kleštima,nisu ispucale,one kao harmonika,nemoj ih menjati,ja sam ih promenio i ove su mnogo više propale za manje od godinu dana,nego fabričke za skoro 2 ipo godine! | |
| | | meto65 Ambasador u Makedoniji
Broj poruka : 2087 Datum upisa : 2011-12-30 Godina : 59 Lokacija : Skopje, Macedonia
| Subject: Re: Klesta lose rade Fri Mar 02, 2012 3:05 pm | |
| I ja mislim da ima necistoce u cilindru kleste, zato se ne vraca kako treba i i izlazi sporije, treba da skines i ocistis cilindar i klip i mislim da ce raditi ok, imao sam slicnih problema kod tristaca, skinuo sve i dobro ocistio , radilo je super i vise nisam imao taj problem ponovo | |
| | | Mitke Facebook Moderator
Broj poruka : 746 Datum upisa : 2011-12-26 Godina : 34 Lokacija : Beograd
| Subject: Re: Klesta lose rade Fri Mar 02, 2012 7:33 pm | |
| Ponovo ja. Bio sam do majstora i covek je sve pogledao, probao auto i rekao mi da je sve ok, da malo sporije idu desna klesta ali da nije nista znacajno. Onda sam otisao na drugi tehnicki pregled u AMSS, ljudi prekontrolisali i rekli mi da je odlicno, ima razlike u prednjm tockovima ali kazu da je minimalna, i da ne smeta ni za voznju ni za pregled. Onda sam se ponovo vratio tamo, odakle su me vratili, sa pricom da sam popravio. Ponovo auto stavljen na valjke kod njih, i ovaj put navodno sve ok . E onda sam mu se onako posteno na**bao majke i ostale uze i sire familije, i zamalo da ga umlatim PP aparatom. Sve u svemu, tehnicki sam ispravan i u ponedeljak odoh u SUP da produzim registraciju Hvala na odgovorima u svakom slucaju. | |
| | | Dokic Priznanje za doprinos 101 Klubu
Broj poruka : 1158 Datum upisa : 2011-12-20 Godina : 38 Lokacija : Boljetin,Donji Milanovac
| Subject: Re: Klesta lose rade Fri Mar 02, 2012 9:17 pm | |
| Generalno,ne može da ti škodi da se prekontrolišu ti klipovi kad budeš u mogućnosti,samo može tebi da bude bolje,tako da,kad ugrabiš vremena,odradi to! | |
| | | Sponsored content
| Subject: Re: Klesta lose rade | |
| |
| | | | Klesta lose rade | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | You cannot reply to topics in this forum
| |
| |
| |
|