Pozdrav, kako sam u potrazi za ranijim primjerkom 101 put me ovaj tjedan vodi u Bjelovar gdje je jedan, po fotkama jako očuvan primjerak iz 1973. Nigdje u motornom prostoru, vanjštini blatobrana i pragova nema tragova hrđe (na većini drugih primjeraka s original lakom, čak i puno mlađih je bilo bar površinske).
Kad ga budem detaljno gledao, kako da otkrijem je li auto gdje trul - nadopunite i predložite:
1. Pregled podnice na dizalici - zadnji ovjes, hvatišta, unutrašnjost blatobrana... ?
2. Gepek - blatobrani ispod muldi (treba li skidati tapicirung i može li se to napraviti bez da ga uništim?)
3 . Motorni prostor - vidio sam na fotkama restauracije da trunu unutar blatobrana, između dva lima - postoji li neki vanjski znak ili rupa kroz koju se to može vidjeti? Još neka ne preočita mjesta?
4 . Podnica u unutrašnjosti - ima li neko mjesto gdje tapicirung nije zalijepljen nego eventualno podvrnut jedan pod drugi da se na spoju može podignuti i pogledati pod auta iz kabine?
5. Predložite dalje
Je li uopće moguće da 101 iz 1973 (80000 km, prvi vlasnik, garaža) nema hrđe koja bi uvjetovala veće limarske zahvate?
Hvala!