ZASTAVA 101

Udruženje ljubitelja automobila ZASTAVA 101 / Association of ZASTAVA 101 fans
 
HomeHome  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 BMR amortizer sa Bilstein uloskom za standardna Zastavina vozila (Yugo/Z101)

Go down 

Vase misljenje:
1. Mislim da je 1. Opcija najbolji izbor i ukoliko budem u mogucnosti ugradicu ih na svoje vozilo.
0%
 0% [ 0 ]
2. Mislim da je 2. Opcija bolji izbor od 1. Opcije i ukoliko budem u mogucnosti ugradicu ih na svoje vozilo.
50%
 50% [ 1 ]
3. Mislim da je 1. Opcija najbolji izbor ali nemam nameru da ih ugradim na svoje vozilo.
0%
 0% [ 0 ]
4. Mislim da je 2. Opcija bolji izbor od 1. Opcije ali nemam nameru da ih ugradim na svoje vozilo.
0%
 0% [ 0 ]
5. Mislim da je ponuda standardnih amortizera odgovorajuca i da BMR ponuda nema smisla.
0%
 0% [ 0 ]
6. Nemam misljenje
50%
 50% [ 1 ]
Total Votes : 2
 

AuthorMessage
YUgisa
Ambasador partnerskog kluba
Ambasador partnerskog kluba
avatar

Broj poruka : 1313
Datum upisa : 2012-09-07
Godina : 29
Lokacija : Subotica

PostSubject: BMR amortizer sa Bilstein uloskom za standardna Zastavina vozila (Yugo/Z101)   Sun Oct 12, 2014 6:35 pm

Vrlo ogranicena ponuda standardnih amortizera za Zastavina vozila, kao i velika kolicina skart robe tako i kopija, navela je BMR da iz ponude povuce svoje Sport amortizere i da u svojoj ponudi zadrzi samo ProSport amortizere sa Bilstein uloskom. Shodno tome, BMR je uvideo mogucu potrebu da uvede u ponudu i amortizere sa Bilstein uloskom koji bi odgovarali i standardnim Zastavinim vozilima. Izrada takvih amortizera ipak predstavlja neke tehnicke poteskoce pa ce uvodjenje takvih amortizera imati moguca ogranicenja u ponudi i samoj izvedbi koja ce zavisiti od same potraznje trzista. Pre detaljeg izlaganja potencijalnih nacina sprovodjenja ponude Bilstein amortizera, da se pre svega pozabavimo sta ovako resenje nudi, a sta nude ostali pojedini proizvodjaci na nasem trzistu:

-BMR Bilstein amortizeri pruzili bi proveren kvalitet bez mogucnosti za fals i kopije, sa visokim performansama i vrhunskom udobnoscu kroz svoju gasnu tehnologiju visokog pritiska uz veliku dugotrajnost. Takodje uz izmenjiv ulozak, jedan par amortizera je moguce reparirati po ceni od 7000din sto je tek nesto vise od uljnih amortizera nekih poznatijih proizvodjaca amortizera.

-Schwarz amortizeri koji su dugo cinili bazu za BMR Sport amortizere na zalost vise nisu u ponudi, barem mi nismo u mogucnosti da ih nabavimo iako su pruzali dobre performanse i trajnost.

-Lip/QH amortizeri koji su cinili bazu BMR Sport amortizera u pocetku su isto tako pruzali dobre performanse i trajnost ali na zalost prestali su da se proizvode dok se sada na nasem trzistu mogu naci samo kopije koje su izrazito loseg kvaliteta.

-Optimal amortizeri koji su trebali da posluze kao baza za BMR Standard+ su se pokazali posle optimisticnog starta kao vrlo varljivi po pitanju kvaliteta uz odstupanja u silama kao i uz jednu fabricku manu koja je bila stalna kod skoro svih amortizera a to je luft u funkcionisanju kada su skroz izvuceni usled nedovoljne kolicine ulja u njima. Takodje su u opticaju i kopije ovih amortizera.

-Sachs amortizeri koji su vrlo kratko bili u BMR ponudi zbog ogranicene dostupnosti drugih proizvodjaca kao baza za Sport amortizere pokazali su se vrlo nekonstatni po pitanju sila koje pruzaju sa ubedljivo najvecim odstupanjem od svih ostalih amortizera drugih proizvodjaca koje je BMR testirao. Takodje su zabelezena stradanja amortizera na manje od 10.000km na odredjenim standardnim vozlima.

-Monroe amortizeri su takodje pokazali vrlo nekonstatne performanse po pitanju sila uz relativno netipican nacin ventilisanja u odnosu na druge proizvodjace koji daju relativno slabe performanse bez obzira da li su uljni ili gasni amortizeri viskog pritiska iz njihove ponude.

-Delphi amortizeri koji su usustini i fabricka zamena za amortizere pruzaju indenticne osobine kao i fabricki amortizeri Pristina.

-Uz ove amortizere, moguce je na nasem trzistu naci i neke ogranicene lagera Supra, MaxPro, Wiktori i slicnih amortizera koji nisu testirani od strane BMR-a ali ce oni verovatno nestati sa naseg trzista nakon isteka zaliha uz napomenu da od nekih proizvodjaca je moguce naci amortizere samo za Z101 dok kod drugih samo za Yugo.Sama ponuda BMR Bilstein amortizera je najvise ogranicena svojom cenom, pa samim tim ce zavisiti i nacin na koji ce biti ponudjeni i da li ce biti ponudjeni pa u zavisnosti od nacina na koji trziste prihvati ove amortizere ce zavisiti i nacin izrade, a opcije su:

1. Opcija koja bi podrazumevala ponudu prednjih i zadnjih amortizera samo za Yugo. Razlog za ovo je sto solja prednjih amortizera kod Z101 zahteva odredjene modifikacije koje bi podigle cenu ovog amortizera. Ali ukoliko nekom ima zelju da ih ugradi, prepravka solje je moguca da se uradi relativno jednostavno u sopstvenoj reziji ili u BMR-u uz simbolicnu naknadu. Takodje dodatan razlog za ovako nesto bi se ogledao i na vrlo skromnoj potraznji delova za Z101 u BMR-u odnosu na Yugo. Slicno ProSport amortizera, prednji amortizeri bi dolazili sa potrebnim delovima koji zahtevaju jednostavnu prepravku solje amortizera kod Yuga. Zadnji amortizeri bi se ugradjivali na Z101 i Yugo bez ikakvih modifikacija. Cena ovih amortizera bi iznosila priblizno oko 10.500din za par prednjih amortizera odnosno 11.000din za zadnje amortizere.

2. Opcija
bi podrazumevala ponudu prednjih i zadnjih amortizera i za Yugo i za Z101 sa svim pratecim elementima u solji koji zahtevaju ugradnju. To znaci da naspram prve opcije, uz set bi isli svi gotovi elementi solje koji zahtevaju prepravke tako da bi ugradnja bila krajnje jednostavna kombinovanjem nekih standardnih delova uz BMR prepravljene delove. Na zalost ovo bi podiglo cenu pa bi cena za par prednjih amortizera iznosila oko 11200-11500din za prednje i 11200din za zadnje amortizere.

Zamolio bih clanove da glasanjem i komentarisanjem ove tematike mi pomognu u konacnoj odluci da li da uvodim ovakve amortizere i na koji nacin da ih ponudim, vas BMR
Back to top Go down
http://boyracermotorsport.forumotion.com/
YUgisa
Ambasador partnerskog kluba
Ambasador partnerskog kluba
avatar

Broj poruka : 1313
Datum upisa : 2012-09-07
Godina : 29
Lokacija : Subotica

PostSubject: Re: BMR amortizer sa Bilstein uloskom za standardna Zastavina vozila (Yugo/Z101)   Sun Oct 26, 2014 11:29 pm

Kako bi to izgledalo otprilike:
[You must be registered and logged in to see this link.]
Back to top Go down
http://boyracermotorsport.forumotion.com/
 
BMR amortizer sa Bilstein uloskom za standardna Zastavina vozila (Yugo/Z101)
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
ZASTAVA 101 :: Prijatelji Zastava 101 Kluba / Our friends :: Boyracer Motorsport Radionica - BMR-
Jump to: